04 April 2012

Pasta primavera


Pravi proljetni lagani obrok.

Sastojci:
500 g rigatoni paste
1 tikvica
2 manje mrkve
7-8 gljiva
1 glavica bijelog luka
1 manja zelena paprika
300 g paradajz sosa s okusom gljiva
1-2 kasike maslinovog ulja
Zacini: morska sol, papar, suvi persun, oregano, svjezi bosiljak, malo crvene paprike


Priprema:
1. Staviti kuhati pastu.
2. Oprati i isjeckati svo povrce. Na malo maslinovog ulja izdinstati sitno nasjeckan lukac. Dinstati lukac jedno 3-4 minute pa dodati ostalo povrce. Doliti malo vode (slika 1.).
3. Dodati zacine i kuhati 20-ak minuta dok povrce ne omeksa. Pred kraj dodati svjezi sjeckani bosiljak.
4. U medjuvremenu, kad se pasta skuha isprati je pod vodom i procjediti.
5. U povrce dodati paradajz sos, kuhati par minuta pa dodati skuhanu pastu (slika 2.).





--
ae!

2 comments:

  1. Obozavam pastu na sve nacine, ovaj tvoj proljetni nacin mi se svidja.

    ReplyDelete
  2. Hvala Gordana. Trudim se da mi obroci koje pripremam budu jednostavni, zdravi i ukusni. =)

    ReplyDelete